Keer terug
Veilig data uitwisselen
Image of the blog article

Het bevorderen van de veilige gegevensuitwisseling is voor Vivium een aandachtspunt met hoge prioriteit. Zo heeft Vivium de afgelopen jaren talrijke initiatieven tot databeveiliging genomen waardoor onze processen heel veilig zijn. 

EB-Connect is enkel toegankelijk voor MasterUsers en Users

Om zich te kunnen aanmelden op EB-Connect moet men geregistreerd zijn als MasterUser of User. De MasterUser is de hoofdgebruiker van EB-Connect. Hij kan toegang verlenen tot EB-Connect aan een andere User nadat die zich registreerde.
Op het aanmeldscherm van EB-Connect vindt u de nodige informatie om nieuwe gebruikers te registeren of om uw registratiegegevens bij te werken en nog heel wat andere informatie die u kan helpen bij het aanmelden op EB-Connect.

3 manieren om zich aan te melden in EB-Connect

Aanmelden via itsme

Itsme is een zeer gewaardeerde app om zich op een gebruiksvriendelijke en veilige manier te identificeren. Daarom biedt Vivium sinds kort de mogelijkheid om zich aan te melden via itsme voor het beheer van de groepsverzekering op EB-Connect.

Om te kunnen aanmelden met itsme moet het gsm-nummer waarmee u zich aanmeldt bij itsme hetzelfde zijn als in EB-Connect. Is dit niet zo, dan moet het geregistreerde e-mailadres hetzelfde zijn. U kan uw registratiegegevens voor EB-Connect aanpassen door via het aanmeldscherm van EB-Connect te klikken op ‘Bijwerken registratiegegevens’.

Hebt u nog geen itsme-account? Dan kan u er een aanmaken op de website van itsme.

Aanmelden via eID

Elke MasterUser en User die zich voor EB-Connect registreerde met zijn eID-kaart, kan vanaf dan steeds veilig aanloggen met zijn identiteitskaart, kaartlezer en pin-code.

Voor wie zich eerder registreerde zonder eID-kaart moet eerst zijn registratie upgraden tot eID via de korte procedure.

Aanmelden via e-mail

Zodra u zich geregistreerd hebt voor EB-Connect, kan u steeds aanmelden via uw e-mailadres en paswoord. U ontvangt dan een sms met een cijfercode waarmee u verder kunt aanmelden. Iedere keer als u wilt aanmelden, doorloopt u dit korte proces.

Veilige data in Mijngroepsverzekering voor uw werknemers 

Met hun eID, via itsme  of een van de andere aanmeldmogelijkheden kunnen uw werknemers veilig de gegevens van hun groepsverzekering raadplegen. Zij kunnen er bovendien hun persoonlijke gegevens vervolledigen met hun privé e-mailadres. Zo kan Vivium met een veilig gevoel met hen communiceren, want we zijn zeker dat de gegevens door hen persoonlijk werden ingevoerd na een veilig identificatieproces.

Ook in 2023 een prioriteit

In 2023 hebben we al een belangrijke stap vooruit gezet door itsme aan te bieden als bijkomende, gebruiksvriendelijke én veilige mogelijkheid voor bedrijven om zich aan te melden op EB-Connect. Uiteraard blijft de verdere beveiliging van data voor ons een prioriteit en zullen we projecten blijven organiseren die uw data zullen veiligstellen.

Meest gelezen

 

Alle artikels