Keer terug
Wanneer krijg ik mijn benefit statement en wat staat erop?
Image of the blog article

Wat is een benefit statement?

Het benefit statement is het officieel jaarlijks overzicht van uw groepsverzekering. Het is een gedetailleerd overzicht van de waarborgen die u geniet, hoe het staat met de financiering ervan en hoe de reserves geëvolueerd zijn tegenover het voorafgaande jaar. Het is in grote mate wettelijk bepaald welke informatie er op het benefit statement vermeld moet worden. 

Wanneer krijg ik mijn benefit statement?

Eénmaal per jaar wordt een nieuw benefit statement voor u opgemaakt: op de jaarlijkse aanpassingsdatum van uw pensioentoezegging. De jaarlijkse aanpassingsdatum is de datum waarop uw verzekerde waarborgen herberekend worden op basis van uw salaris en alle andere berekeningselementen op dat moment. Behalve op de jaarlijkse aanpassingsdatum krijgt u ook een benefit statement bij indiensttreding en uitdiensttreding.

U kan uw benefit statement raadplegen via onze beveiligde portaalsite mijngroepsverzekering.vivium.be. Zodra een nieuw jaarlijks benefit statement beschikbaar is, krijgt u hiervan een melding op het professioneel e-mailadres dat uw werkgever aan ons heeft doorgegeven voor u. 
Om uw toegang tot mijngroepsverzekering.vivium.be te kunnen verderzetten na uw uitdiensttreding, is het belangrijk dat u ook uw persoonlijk e-mailadres aanvult in uw profiel. 

Tip: Indien uw e-mailadres nog niet bij ons gekend is, zal u géén melding krijgen en krijgt u dus geen toegang tot uw benefit statement. Het is dus cruciaal dat wij uw e-mailadres hebben, zodat we u toegang kunnen geven tot mijngroepsverzekering.vivium.be en u uw benefit statement kan raadplegen. 

Waar kan ik meer informatie terugvinden? 

De informatie die u kan terugvinden in het benefit statement is niet altijd makkelijk te ontcijferen. Om deze inhoud te verduidelijken, hebben wij een handige samenvatting van uw waarborgen gemaakt die u kan raadplegen op mijngroepsverzekering.vivium.be.

Kijk ook zeker eens naar de webpagina over het benefit statement op EB-Connect. 
 

Meest gelezen

 

Alle artikels